Achtergrond informatie 'Ogen die zien ...'

Met onze VrouwenBijbelstudiegroep zijn we begonnen met het boek 'Duizendmaal dank' van Ann Voskamp en ik werd getriggerd door het woord snapshots en door één beeld dat de camera (video) liet zien, de leuning van een blauwe, afgebladderde schommelstoel.

Ik ben geen fotografe; ik heb niet eens een fatsoenlijke camera; de camera op mijn mobiel (een roze Nokia  ...) is nog beter dan het digitale toestelletje dat ik heb.
Maar met snapshots gaat het ook niet om de mooiste foto te maken, of om de juiste compositie, of ..,
Een snapshot is gewoon een snel gemaakte foto, een kiekje, een momentopname  ...
Een foto van iets dat je raakt en wat je vast wil leggen; bestaande dingen en nieuwe.

Hier, op dit blog, wil ik (proberen) een jaar lang iedere dag een snapshot te plaatsen, soms met, en misschien soms ook wel zonder,  korte toelichting.
Dit alles om me niet alleen meer bewust te worden van alle bijzondere momenten en dingen die God me gegeven heeft en geeft, maar ook om bewuster te leren om te gaan met dankbaarheid.
Maar boven alles omdat mijn hart er naar verlangt om dit te doen.
In de paar weken die achter me liggen en ik bezig ben met de boeken (leesboek en werkboek) en de DVD, ben ik verbaasd, en ontroert, over de diepe vreugde waarmee mijn hart zich vult als ik met deze dingen bezig ben, en ik verlang naar meer, naar meer van die vreugde, waarvan ik ervaar dat die van Hem komt, omdat Hij door dit alles heen zo dicht bij komt.

Ik zal misschien niet elke dag iets kunnen plaatsen, er kunnen immers dagen bij zijn dat ik daar geen kans of tijd voor hebt, maar dan hoop ik op de volgende dag een dubbel moment plaatsen.


Open ogen

Open ogen
voor bijzonderheden
in gewone dingen.

Open ogen
voor speciale momenten,
die mij doen zingen.

Open ogen
voor wat Hij
geschapen heeft.

Open ogen
voor al het mooie
dat Hij geeft.

Open ogen
voor als Hij
wenkt.

Open ogen
voor de Gever
achter elk geschenk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten